Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020

Θεραπεία αιμορροῒδων με τη τεχνική HALO: Εξαιρετικά αποτελέσματα

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cureus μελέτη του κέντρου μας στη Μεγάλη Βρετανία (University Hospital of Derby & Burton) αναφορικά με τα αποτελέσματα θεραπείας αιμορροϊδων με τη μέθοδο HALO-RAR σε ασθενείς, οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για ένα χρόνο. Αυτή η μέθοδος βασίζεται σε τοποθέτηση ραμμάτων στις αρτηρίες που αιματώνουν τις αιμορροΐδες με τη βοήθεια ηχοβολέα Doppler (Doppler-guided HALO) καθώς και τοποθέτηση στηρικτικών ραμμάτων στις αιμορροΐδες που προπίπτουν έτσι ώστε να επαναφέρονται στη φυσική τους θέση και να μένουν εκεί (RAR: Recto-Anal Repair).

Ο μέσος αριθμός ραμμάτων που τοποθετήθηκαν ήταν 10 ενώ η μέση διάρκεια της επέμβασης ήταν 57 λεπτά. Η μέθοδος αυτή είχε πολύ χαμηλό ποσοστό μετεγχειρητικών προβλημάτων και μετεγχειρητικού πόνου και οι περισσότεροι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε αυτή τη μέθοδο πήγαν σπίτι τους την ίδια ημέρα. Όλοι οι ασθενείς παρουσίασαν βελτίωση των συμπτωμάτων και ανέφεραν ότι βελτιώθηκε η ποιότητα της ζωής τους.

Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης κατέδειξαν ότι η τεχνική HALO-RAR αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για την αντιμετώπιση των συμπτωματικών αιμορροϊδων.

Δείτε το βίντεο

 

Τελευταία Νέα - Blog

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

01 01 01 01 05

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ηροδότου 22, Γλυφαδα, 16675
Για ραντεβού καλέστε μας στο 210-9620858 και 6986747401