Συμπτώματα

Υπάρχει μία σειρά συμπτωμάτων τα οποία προέρχονται από το έντερο και μπορούν να προκαλέσουν τόσο ανησυχία όσο και ενοχλήσεις. Πρέπει να τονιστεί ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα συμπτώματα αυτά συνδυάζονται σε «ομάδα» συμπτωμάτων. Είναι σημαντικό ωστόσο να επισημανθεί ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα συμπτώματα αυτά προέρχονται από καλοήθεις παθήσεις. Εφόσον τα συμπτώματα αυτά επιμένουν περισσότερο από 2 εβδομάδες, πρέπει να απευθυνόμαστε σε γιατρό, με σκοπό τη διερεύνηση τους.

Τα πιο συχνά συμπτώματα των παθήσεων του εντέρου περιλαμβάνουν:

ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΘΟ

Συνήθως αποτελεί και το πιο ανησυχητικό σύμπτωμα και στη πλειοψηφία των περιπτώσεων οφείλεται σε καλοήθεις παθήσεις, όπως η αιμορροιδοπάθεια (αιμορροΐδες). Όταν η αιμορραγία από το ορθό επιμένει για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 2 εβδομάδων πρέπει να διερευνάται αφού μπορεί να οφείλεται είτε σε φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, πολύποδα ή καρκίνο του εντέρου.

ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΗΘΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

Κάθε αλλαγή της ρουτίνας των εντερικών συνηθειών εφόσον επιμένει για περισσότερο από 2 εβδομάδες πρέπει να διερευνάται. Η αλλαγή μπορεί να περιλαμβάνει είτε υδαρείς κενώσεις / διάρροια είτε δυσκοιλιότητα είτε συνδυασμό των δυο.

ΚΟΙΛΙΑΚΟΣ ΠΟΝΟΣ & ΔΥΣΦΟΡΙΑ, ΚΟΙΛΙΑΚΗ ΔΙΑΤΑΣΗ Η ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΑΕΡΙΑ

Σε κάποιες περιπτώσεις οι παθήσεις του εντέρου παρουσιάζονται με κοιλιακό πόνο / δυσφορία, ή «φούσκωμα» που συνήθως συνδυάζονται με λήψης τροφής ή / και αυξημένα αέρια. Εφόσον τα συμπτώματα επιμένουν για περισσότερο από 2 εβδομάδες πρέπει να διερευνώνται. Ο συνδυασμός αυτών των συμπτωμάτων μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη λήψη τροφής ή και απώλεια βάρους.

ΑΛΛΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Ο Τεινεσμός αποτελεί ένα σύμπτωμα το οποίο δίνει την αίσθηση ότι κάτι υπάρχει στο ορθό. Αυτή η αίσθηση οδηγεί στη τουαλέτα επανειλημμένα με αποτέλεσμα ατελείς κενώσεις ή απουσία κενώσεων. Ο τεινεσμός μπορεί να οφείλεται σε καλοήθεις παθήσεις, όπως η πρόπτωση του ορθού ή λιγότερο συχνά σε κακοήθεις παθήσεις όπως ο καρκίνος του ορθού και εφόσον επιμένει για περισσότερο από 2 εβδομάδες πρέπει να διερευνάται.

Δείτε το βίντεο

 

Τελευταία Νέα - Blog

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

01 01 01 01 05

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ηροδότου 22, Γλυφαδα, 16675
Για ραντεβού καλέστε μας στο 210-9620858 και 6986747401