Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022

Μικροενδοσκοπικη τεχνική VAAFT για τη θεραπεία πρωκτικών συριγγίων!

VAAFT (Video Assisted Anal Fistula Treatment: Ενδοσκοπικά υποβοηθούμενη θεραπεία πρωκτικών συριγγίων) – Μια μέθοδος για τη διάγνωση και τη θεραπεία απλών και περίπλοκων πρωκτικών συριγγίων.

Η τεχνική VAAFT είναι καινοτόμα και υψηλής αποτελεσματικότητας ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διάγνωση και θεραπεία των πρωκτικών συριγγίων καθώς και στη θεραπεία της κύστης κόκκυγος (endoscopic pilonidal sinus treatment – EPSIT). Πρόκειται για μία πραγματικά μοναδική  μέθοδο, η οποία επιτρέπει στο χειρουργό την επισκόπηση όλου του αυλού του συριγγίου (“να μπορεί ο χειρουργός να δει εκ των έσω όλη τη διαδρομή του συριγγίου”), καθώς και του εσωτερικού στομίου όσο και των πιθανών διακλαδώσεων ή πυωδών κοιλοτήτων στις οποίες μπορεί να καταλήγουν αυτές οι διακλαδώσεις.  

Η VAΑFT αποτελείται από μία μίνι κάμερα, η οποία συνδέεται με μόνιτορ έτσι ώστε ο χειρουργός να βλέπει “εσωτερικά” το συρίγγιο (διαγνωστική φάση της επέμβασης). Παράλληλα μπορεί να προωθήσει ένα βουρτσάκι, έτσι ώστε να καθαρίσει το συρίγγιο, καθώς και μία εύκαμπτη ίνα με διαθερμία, η οποία “καίει” το συρίγγιο εσωτερικά με αποτέλεσμα την επούλωση του, χωρίς να τραυματίζονται οι σφιγκτήρες μύες του πρωκτού (θεραπευτική φάση της επέμβασης). Μετά την επέμβαση ο ασθενής μπορεί να πάει σπίτι του την ίδια ημέρα. Η μέθοδος έχει ποσοστά επιτυχίας – επούλωσης του συριγγίου – που φτάνουν το 87%. 

Το μεγάλο πλεονέκτημα της μεθόδου VAAFT είναι η ελάχιστα επεμβατική φύση του, η οποία επιτρέπει την αποφυγή τραυματισμού των σφιγκτήρων μυών με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται η πιθανότητα ακράτειας ενώ αποφεύγονται και τα μεγάλα ανοικτά τραύματα της περιπρωκτικής περιοχής. Με αυτόν τον τρόπο η ανάρρωση είναι ταχύτερη, με ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο ενώ η ποιότητα ζωής είναι βελτιωμένη. Η μέθοδος VAAFT ενδείκνυται και για την αντιμετώπιση περίπλοκων συριγγίων που οφείλονται στη νόσο του Crohn’s. 

02

Δείτε το βίντεο

 

Τελευταία Νέα - Blog

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

01 01 01 01 05

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ηροδότου 22, Γλυφαδα, 16675
Για ραντεβού καλέστε μας στο 210-9620858 και 6986747401