Δευτέρα, 23 Μαϊος 2022

1st ATHENS COLOPROCTOLOGY MEETING

Την 1η Απριλίου 2022, είχα την τιμή να προεδρεύσω της οργανωτικής επιτροπής του διεθνούς συνεδρίου, 1st Athens Coloproctology Meeting, με θέμα «Λειτουργικές διαταραχές εντέρου και πυελικού εδάφους για τον χειρουργό παχέος εντέρου και πυέλου», το οποίο έλαβε μέρος στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Η συνάντηση διοργανώθηκε από κοινού από την Ελληνική Εταιρεία Κολοπρωκτολογίας (ΕΕΚΠ) και την Βρετανική Εταιρεία Πυελικού Εδάφους (TPFS) υπό την αιγίδα της Εταιρίας  Κολοπρωκτολογίας Μεγάλης Βρετανίας & Ιρλανδίας (ACPGBI). Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση αυτού του είδους στην Ελλάδα και σηματοδότησε την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ της ΕΕΚΠ και των στρατηγικών της εταίρων, TPFS και ACPGBI. Δεδομένου του τρέχοντος κλίματος σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα από τον COVID-19, η συνάντηση διεξήχθη σε υβριδική μορφή, επιτρέποντας τη φυσική παρουσία όσο και την συμμετοχή μέσω του διαδυκτίου. Ο Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Εταιρίας  Κολοπρωκτολογίας (ESCP), καθηγητής Klaus Matzel χαιρέτισε τη συνάντηση και τους συνέδρους.

Της συνάντησης προηγήθηκαν μήνες προετοιμασίας μεταξύ της ΕΕΚΠ & TPFS. Ο υποφαινόμενος - από το ΔΣ της ΕΕΚΠ – και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής καθώς και  οι Jon Randall, Julie Cornish και Karen Telford - από το ΔΣ του TPFS - ως μέλη της οργανωτικής επιτροπής, έφτιαξαν ένα υψηλής ποιότητας επιστημονικό πρόγραμμα που κάλυπτε σφαιρικά τις λειτουργικές διαταραχές του εντέρου και του πυελικού εδάφους. Το πρόγραμμα χωρίστηκε σε τέσσερις συνεδρίες: λειτουργικές διαταραχές του εντέρου, ο ρόλος της πολυπαραγοντικής ομάδας αποφάσεων (MDT), συντηρητική αντιμετώπιση και χειρουργική αντιμετώπιση. Στο τέλος κάθε συνεδρίας υπήρχε ένα προσκεκλημένο σχόλιο από έναν σχολιαστή. Επιπλέον, το πρόγραμμα περιελάμβανε δύο κεντρικές διαλέξεις. Η πρώτη διάλεξη δόθηκε από τον Dr Mike Levitt, χειρουργό παχέος εντέρου από τη Δυτική Αυστραλία και τέως πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Δυτικής Αυστραλίας. Η διάλεξη αυτή επικεντρώθηκε στη θεραπεία της δυσλειτουργίας της κένωσης. Η δεύτερη κεντρική διάλεξη δόθηκε από τον καθηγητή Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Leuven, Βέλγιο, André D'Hoore και αφορούσε την πρόσθια ορθοπηξία για την πρόπτωση του ορθού. Στο επιστημονικό πρόγραμμα συνέβαλαν συνολικά δεκαοκτώ ομιλητές από την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Δανία, το Βέλγιο, την Ισπανία και την Αυστραλία.

 Αντιπροσωπεία της εκτελεστικής επιτροπής της TPFS αποτελούμενη από την Karen Telford, Πρόεδρο TPFS, και τη Julie Cornish, Επίτιμη Γραμματέα TPFS, ταξίδεψαν στην Αθήνα για να εκπροσωπήσουν την TPFS σε αυτή την εναρκτήρια διεθνή συνάντηση ΕΕΚΠ / TPFS-ACPGBI. Επιπλέον, η Emma Carrington, Χειρουργός Παχέος Εντέρου στο Imperial College ήταν παρούσα στην Αθήνα ενώ ο Jon Randall, Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης TPFS, συμμετείχε διαδυκτιακά.

Συνολικά 95 σύνεδροι συμμετείχαν είτε με ζωντανή παρουσία είτε μέσω του διαδυκτίου. Η συνάντηση διαφημίστηκε στους ιστότοπους της ΕΕΚΠ, TPFS και ACPGBI καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Tweeter, LinkedIn και Facebook. Το 1st Athens Coloproctology Meeting ολοκληρώθηκε με επιτυχία αποδεικνύοντας ότι τέτοιου είδους συνεργασίες είναι εφικτές ενώ έθεσε τις βάσεις για παρόμοιες μελλοντικές συναντήσεις!

Μετά από μια τόσο γεμάτη μέρα και 18 διαλέξεις ακολούθησε το αποχαιρετιστήριο δείπνο κάτω από τη φωτισμένη Ακρόπολη!

Δείτε το βίντεο

 

Τελευταία Νέα - Blog

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

01 01 01 01 05

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ηροδότου 22, Γλυφαδα, 16675
Για ραντεβού καλέστε μας στο 210-9620858 και 6986747401